Yenileniş Ürünler Hakkında

Yenilenmiş (Refurbished) Cihazlar Nedir?

İnternette sık sık karşımıza çıkan Yenilenmiş tabiriyle satışa sunulan telefonlar ve elektronik ürünler birçok kişinin dikkatini çekiyor. Daha uygun fiyatlı olan, eski ama hala tercih edilen modellerden oluşan bu yenilenmiş telefonları, laptopları, bilgisayarlar, profesyonel fotoğraf makinesi, lensi gibi ve uygun elektronik ürünleri almayı düşünenler için bir bilgilendirme sayfası oluşturduk.
Çeşitli sebeplerle sıfır ambalajından çıkarılmış ve satıcı firmalara geri gelmiş, uzmanlar tarafından donanımsal ve yazılımsal olarak ortalama 40 farklı noktası kontrol edilip sıfır ayarına getirilmiş yeniden satışa sunulmuş telefonlar ve elektronik cihazlardır. Müşteri memnuniyetini ön planda tutan firmalar, satın alınıp iade edilen veya satıldığı anda bir arızası olup firmaya geri gönderilen ürünleri elden geçirir. Eğer varsa arızası giderilir ve tamir edilir. Bu ürünlere refurbished ürün adı verilir.

Refurbished cihaz, tamamen yenilendiği için sıfır soruna sahiptir. Yani tekrar tekrar kontrollerden geçtiği için sıfır bir cihaza göre daha güvenilir konumdadır ve tekrar garantili olarak piyasaya sunulmaktadır.

Bu tür ürün satışlarının Dünya’da örneği çoktur ve en önemli örnekleri ABD piyasasında Apple, Kodak, Nikon gibi firmaların müşteri memnuniyeti açısından aldıkları ürünleri kontrolden geçirip tekrar piyasaya kazandırılması amaçlanmıştır.

Bu telefonların çoğu, sık sık telefon değiştirenlerden dönenler, mağazalardaki teşhir ürünler ile eskiyi getir yeniyi götür kampanyalarından firmalara dönenlerden de oluşur.

Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi, yenilenmiş ürünler sadece cep telefonları değildir. Bir laptop, Tv, Bilgisayar ekranı, tablet, fotoğraf makinesi hatta beyaz eşyalar bile yenilenerek tekrar piyasaya sürülebilir.

Bu tür elektronik ürünler müşteri tarafından geri alındığında (muhtemelen alan kişinin ürünü beğenmemesi, kutusunun yırtılması sonucu veya ürün içindeki aksesuarların tam olmaması gibi konulardan iade oranı çok daha fazladır) gerekli kontrolleri sağlanır ve tekrar satışa sunulur. Bu satış yapılan ürün geri geldiğinde çalışmayan aksamı varsa tamir edilirse artık bir sıfır ürün olamaz, çünkü ürün fabrika dışında açılmıştır. Yada ürün kutusuz, aksesuarı eksik ise yine sıfır olarak satılamaz. Bu şekilde aksesuarı, kutusu eksik halde listeleme yapıldığında da bu eksiklikler belirtilir.

%50'lere Varan Fiyat Avantajı

Sitemizdeki satıcı mağazalar bu tür ürünler için gerekli detayları açıklama kısımlarında belirtirler.

Alacağınız bir iPhone veya Nikon marka fotoğraf makinesi, Samsung marka Tablet hatta mutfak robotları, bunların birçoğunda sıfırlarına oranla %10 ile başlayıp ürün temizliğine, gördüğü işleme veya eksik aksesuarına göre %50 lere varan fiyat avantajı sağlayarak alım yapabilirsiniz.

Ayrıca alacağınız bu tür 2. el veya yenilenmiş cihazlar satıcı tarafından yasal oalrak 12 ay garantili olarak satılmaktadır.

Alacağınız her yenilenmiş cihazlar piyasaya geri döndürüldüğü için, Dünya’mıza atıklardan koruma ve Türkiye için ekonomik bir katkı sağlanmış olunur.

Related Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir




Enter Captcha Here :